Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

POWWOW

Vanwege een hele lange rustpauze van Marieke, vervallen al haar activiteiten tot nader order. Meer info hierover vind je bij Nieuws. De Open Yurts en de actviteiten van Harm gaan gewoon door.

Voor kinderen van 7-12 jaar 
Voor meiden van 10-13 jaar en pubermeiden; zie onderaan 

door Nathalie en Marieke

Powwow is het Indiaanse woord voor feestelijke bijeenkomst. In de yurt houden we Powwow speciaal voor kinderen van 7-12 jaar. Op deze middag nemen we de kinderen mee op avontuur in en om de yurt. We nemen een kijkje in de wereld van de Indianen, elke week vanuit een ander thema. We beginnen altijd met een verhaal, dat een beeld geeft van wat er die middag te doen is. Wat dat is, is elke keer een verrassing. We maken een keuze uit o.a. mooie dingen maken; contact met paarden door middel van knuffelen en rijden; beweging door middel van bijvoorbeeld dans, massage, spelletjes; trommelen; energiewerk; natuur beleven en kokkerellen op vuur.
We nemen het ritme van Moeder Aarde en de jaarfeesten hierin mee.

De activiteiten zijn vooral gericht op het beleven, contact maken met jezelf, elkaar én de natuur; jezelf als onderdeel zien van de natuur.
De manier waarop de natuur beleefd kan worden, is door het werken met rituelen, zoals het vragen om kracht uit de natuur. We willen graag dat dit beleven in ere wordt hersteld, dat het iets gewoons wordt. Dit weven we door de middagen heen, zonder dat het een thema op zich is.
We ondersteunen kinderen bij het (gaan) voelen van hun eigen ruimte en grenzen, maar ook het respect hebben voor de ruimte en grenzen van anderen. Iedere keer bekijken we de wereld om ons heen weer met nieuwe ogen kijken.

De middagen zijn los te volgen. We hebben ook een stempelkaart waarop alle thema's van de middagen staan vermeld; na 5 stempels krijg je €5,- korting voor elke middag daarna.
Tip: om de stempelkaart als kadobon te gebruiken, kun je deze opwaarderen bij Nathalie of Marieke. Leuk om te geven en leuk om te krijgen!

Het telefoonnummer van Nathalie Robertson-Porter is 06-30042654.

 

Voor meiden van 10-13 jaar en pubermeiden op de middelbare school 

door Marieke 

Ook is er Powwow voor meiden van 10-13 jaar en pubermeiden. Centraal staat het contact met meiden in dezelfde leeftijd en de verbinding met Moeder Aarde en al haar bewoners.
De vormen waar we mee werken zijn in de natuur zijn, creativiteit, contact maken met natuurwezens en de 4 elementen, wierrook en olie maken, trommelen, energie voelen, rituelen en nog veel meer......... . In deze bijzondere leeftijdsfase verandert er veel; het lijf wordt meer 'vrouw', gevoelens ten opzichte van jezelf en anderen veranderen, vragen als; hoe verhoud ik me tot de wereld om me heen, wie ben ík eigenlijk? komen langs. Ook vindt in deze fase de eerste maanstonde plaats, de overgang van kind naar jonge vrouw. In veel oude culturen een belangrijke en feestelijke gebeurtenis. Dit nemen we ook mee tijdens de Powwow. We bewegen mee met de cyclus van de natuur. Één keer in de maand, op dinsdagmiddag, staat de deur van de yurt open voor meiden van 10-13 jaar die uit de kinderschoenen groeien en op weg zijn naar hun tienertijd. Voor de pubermeiden houden we Powwow op vrijdagavond, één keer in de maand. 

Als je informatie wilt over data, tijd en bijdrage, klik dan op agenda.