Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

HOF VAN MOEDER AARDE

De lang gekoesterde droom van Harm en Marieke is de creatie van Hof van Moeder Aarde. Een woon-werkgemeenschap met 4 huishoudens. Naast ons, zijn de andere initiatiefnemers Joke Houwers, Marcel Verheugd, Arjan Verschuur en Joyce Hellendoorn.
Hof van Moeder Aarde biedt ruimte voor bewust zijn, duurzaam doen en divers genieten. Het stukje Moeder Aarde wat we vanaf begin december 2016 met elkaar gaan hoeden is 3,7 hectare. Een ruime plek met vele mogelijkheden.

We gaan een deel van het terrein gebruiken als camping (het is al 50 jaar camping) voor mensen die een jaar- of seizoensplaats willen of gewoon een tijdje komen kamperen. Ook verhuren we verschillende soorten recreatieverblijven, zoals een stacaravan of Yurt.

Er is een groepsaccommodatie en er komt op korte termijn een workshopruimte. We bieden ruimte aan mensen die een tijdje op Hof van Moeder Aarde willen verblijven om uit te rusten of voor bezinning. We organiseren allerlei workshops, sessies en andere activiteiten op het gebied van persoonlijke groei en duurzaamheid dmv dans, klank, creativiteit, coaching, lezingen, excursies enz.

Voor onszelf en voor onze gasten zullen we een grote biologische moestuin aanleggen, waarin, naast onszelf, gewerkt zal worden met mensen met een PGB en vrijwilligers. Op het deel van de oude boerderij komt een cantina die fungeert als gemeenschappelijke woonkamer en van tijd tot tijd omgetoverd wordt tot eethuis waar een heerlijke biologische maaltijd wordt geserveerd en je kunt genieten van live muziek. Ook komt er een biologische kampwinkel voor onze gasten (en natuurlijk voor onszelf).

Een belangrijke visie is dat we de Aarde niet kunnen bezitten, dus de stichting Hof van Moeder Aarde koopt de grond en wij huren allemaal een stukje van deze grond waar we hoeder van zijn. De voorwaarde is dat de grond duurzaam wordt beheerd. Duurzaamheid is iets wat we gaan doorvoeren op alle fronten; (ver)bouwen met duurzame materialen, regenwater opvang, helofytenfilter, zonnepanelen enz.

Ben je nieuwsgierig naar Hof van Moeder Aarde? Kijk dan op onze website www.hofvanmoederaarde.nl. Ook kun je je daar aanmelden voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven.

 

 

.