Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

JUNIPER EN DE SCHILDPAD

Wij, Marieke (Juniper) en Harm (de Schildpad) zijn sinds 1988 een echt paar en sinds 1994 een echtpaar. Onze relatie is altijd in beweging. We zien de mooie dingen in elkaar en steeds meer in onszelf. We zien elkaars kracht en kwetsbaarheid. We voelen allebei onze eigen ruimte in elkaars bijzijn en hebben respect voor de ruimte van de ander. Harm is voor Marieke een anker op aarde en zijn humor geeft lucht. Marieke brengt Harm in beweging en nodigt uit om naar binnen te gaan. Op onze bewustwordingsweg volgen we allebei ons eigen pad, waarbij we regelmatig een stuk gelijk op lopen. In de activiteiten van de één is altijd de betrokkenheid van de ander voelbaar.

JUNIPER

Juniper is een doran (wicca) uit een kinderboek. Ze leefde in de 7 eeuw.
Juniper is een warme vrouw, die thuis is in rituelen, de kruidenwereld,
genezen van mensen, zingen en verhalen vertellen. Ze raakt Marieke door haar wijsheid, eigenheid, rust en liefde voor alles. Juniper herinnert haar
aan lang vervlogen tijden.

Marieke vindt het fijn om met haar bedrijf JUNIPER, een plek te creëren waarin je jezelf kunt zijn met alles wat er is. Van daaruit kan de dans je in beweging brengen, de drum je kracht en de aarde laten voelen, je eigen creativiteit je helpen vorm en helderheid te geven aan wat er is. Rituelen bekrachtigen jouw verbinding ermee.

SCHILDPAD

De schildpad is een symbool voor Moeder Aarde en is één van de oudste vormen van leven, die kan leven in bijna alle omgevingen en zich voortreffelijk kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. De schildpad is gevoelig voor de omgeving waaraan hij blootgesteld wordt en weet dat hij alle tijd van de wereld heeft. Als we door de bomen het bos niet meer zien, kan de schildpad ons manen het tempo te verlagen zodat we onze kansen herkennen.

Harm voelt zich sterk verbonden met de schildpad en herkent zich in veel van zijn kwaliteiten. Vaak duurt het even voor Harm op gang is, maar eenmaal op gang gaat hij gestaag door, geheel op zijn eigen manier. Voor Harm staat de schildpad symbool voor: tempo omlaag, zie je kansen en verwacht het positieve! Voor hem speelt eenvoud en vereenvoudigen een belangrijke rol; daarin schuilt een enorme kracht.