Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

JUNIPER EN DE SCHILDPAD

Wij, Marieke (Juniper) en Harm (de Schildpad) waren sinds 1988 een echt paar en sinds 1994 een echtpaar. In november 2020 kreeg Marieke de diagnose darmkanker. In het ziekenhuis konden ze enkel chemo bieden ter vertraging. Dat was voor Marieke geen optie: kwaliteit van leven was het allerbelangrijkst! We hebben op onze eigen manier het pad gelopen, hoop houdend op een wonder, rekening houdend met dat haar ziel klaar was.
We hebben geaccepteerd wat we niet konden veranderen en alles uit de kast getrokken wat we konden bedenken om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Het was een tijd vol liefde, genieten, rijkdom maar ook pijn, verdriet en afscheid. Op Goede Vrijdag 2 april 2021 blies Marieke haar laatste adem uit en ging haar ziel terug naar de zielenwereld. Vanaf het moment van de diagnose darmkanker, ben ik elke week gaan schrijven over ons proces samen en later van mij alleen. Dit deel ik met een grote groep vrienden en familie en het is de bedoeling dat ik dit in de toekomst in boekvorm ga uitgeven.

Onze relatie was altijd in beweging. We zagen de mooie dingen in elkaar en steeds meer in onszelf. We zagen elkaars kracht en kwetsbaarheid. We voelden allebei onze eigen ruimte in elkaars bijzijn en hadden respect voor de ruimte van de ander. Harm was voor Marieke een anker op aarde en zijn humor gaf lucht. Marieke bracht Harm in beweging en nodigde uit om naar binnen te gaan. Op onze bewustwordingsweg volgden we allebei ons eigen pad, waarbij we regelmatig een stuk gelijk op liepen. In de activiteiten van de één was altijd de betrokkenheid van de ander voelbaar.

JUNIPER

Juniper is een doran (wicca) uit een kinderboek. Ze leefde in de 7 eeuw.
Juniper is een warme vrouw, die thuis is in rituelen, de kruidenwereld,
genezen van mensen, zingen en verhalen vertellen. Ze raakte Marieke door haar wijsheid, eigenheid, rust en liefde voor alles. Juniper herinnerde haar
aan lang vervlogen tijden.

Marieke vond het fijn om met haar bedrijf JUNIPER, een plek te creëren waarin je jezelf kon zijn met alles wat er is. Van daaruit kon de dans je in beweging brengen, de drum je kracht en de aarde laten voelen, je eigen creativiteit je helpen vorm en helderheid te geven aan wat er is. Rituelen bekrachtigen jouw verbinding ermee.

SCHILDPAD

De schildpad is een symbool voor Moeder Aarde en is één van de oudste vormen van leven, die kan leven in bijna alle omgevingen en zich voortreffelijk kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. De schildpad is gevoelig voor de omgeving waaraan hij blootgesteld wordt en weet dat hij alle tijd van de wereld heeft. Als we door de bomen het bos niet meer zien, kan de schildpad ons manen het tempo te verlagen zodat we onze kansen herkennen.

Harm voelt zich sterk verbonden met de schildpad en herkent zich in veel van zijn kwaliteiten. Vaak duurt het even voor Harm op gang is, maar eenmaal op gang gaat hij gestaag door, geheel op zijn eigen manier. Voor Harm staat de schildpad symbool voor: tempo omlaag, zie je kansen en verwacht het positieve! Voor hem speelt eenvoud en vereenvoudigen een belangrijke rol; daarin schuilt een enorme kracht.